стоп тайм за жената

Галванична и микротокова

Уредите за фейслифтинг, които съчетават действието на галваничната и микротокова технология са едни от революционните достижения в областта на естетиката. При галваничната технология се отделят положителни или отрицателни йони, докато при микротоковата те се отделят едновременно.

При галваничната технология се наблюдава излъчване на постоянен, директен ток. Тя се базира на загубата на метали, като по този начин йонизира. Основната идея е използването на два процеса: анафореза и йонофореза.

Чрез анафорезата се постига дълбоко почистване на порите. По време на този процес се създава химична реакция, която втечнява себума и замърсените частици до състояние на емулсия. Тази процедура е много полезна при мазна кожа или акне, тъй като извлича отпадните частици от фоликулите.

Йонофорезата носи ефекта на прилагания продукт, т.е. може да е хидратираща, дезинкрустираща, избелваща или с някакъв друг ефект. При тази процедура в кожата се вкарва слаб разтвор на активни вещества под действието на електрически ток. Тези вещества – колаген, еластин, витамини от В комплекс или С се разграждат и техните йони проникват до вътрешния слой на епидермиса.

Микротоковата технология използва ток с ниски нива на интензивност и различна честота, като създава електрическо поле с параметри близки до тези на нормалното човешко биополе. Ниско волтажни излъчвания на точно определено количество електричество, отразяващо естествения електричен заряд на човешкото тяло, действат в хармония с човешкото биополе.

Когато човек е болен, циркулацията на енергийните флуиди в тялото му се променя,  нарушава се естествения поток на енергия в клетките и биополето „отслабва”. При нараняване, площта, която е засегната има по–високо електрическо съпротивление от останалата част на тялото и това пречи на лечебния прицес. В този случай микротока се използва за намаляване на повишеното съпротивление и позволява на електроенергията да мине през засегнатите зони, като възстановява естествените функции на организма и увеличава регенериращите процеси в тялото.

Проучванията показват, че микротоковата терапия е ефикасна и при анти–ейдж процедурите. С напредването на възрастта кожата усвоява много по–трудно хранителните вещества, затруднява се отделянето на отпадъчните продукти от клетките, нарушава се енергийният баланс и се засилват процесите на стареене. При достигането на микротока до клетките или повредената тъкан кръвната циркулация се увеличава и оттам се подобрява храненето на кожата, отстраняват се вредните отпадъци, възвръща се химичния баланс и тъканта става по-здрава.

С годините нашите мускули привикват към определена поза и са склонни да останат така. Чудесен пример са набраздяванията между веждите. Тези промени се развиват с времето и се наблюдават при мускули, които не отговарят на нервни стимулации. Човешкото тяло има микротокова циркулационна система, която осигурява междуклетъчна комуникация чрез електромагнитни сигнали.

Микротока е като катализатор на естествените процеси в организма. Микротоковите импулси предизвикват реакция на клетъчно ниво, повишавайки клетъчната активност  и нивото на Аденозинтрифосфат (АТФ). Този протеин, известен като „енергията на живота”, изпраща съобщения от мозъка към мускулите, като възстановява тяхната памет почти до първоначалната им форма. За да се съкращават, на мускулите им е необходима енергия, която идва именно от  аденозинтрифосфата. Той е единственият енергиен източник, който може да задвижи активността на мускулните фибри, да повиши дейността на фибробластите и синтеза на протеини. Наред с циркулацията, резултат от микротоковата терапия са и мускулните контракции. При микротоковата технология се изпращат безопасни, безболезнени електрически импулси до мускулите в тялото, подобрявайки тяхната ефективност и тонус.
Почти незабавните, видими резултати като стягане, тониране и изглаждане на кожата, дават основание микротоковите третирания да бъдат наречени „неоперативен фейслифтинг”. Този тип процедури са чудесна неинвазивна алтернатива, при която не се нуждаем от възстановителен период, наблюдаваме незабавни резултати и няма опасност от усложнения, както при оперативните методи.

ИСТОРИЯ НА  ГАЛВАНИЧНАТА ТЕХНОЛОГИЯТА

Тази технология е непозната, но не и нова. От близо 50г. се изследват ползите в анти-ейдж областта. Доказано е, че не само че работи, но е безопасна и без продължителни странични ефекти. Какво е развитието й през годините:

1771 г. Луиджи Галвани установява, че мускулите на краката на мъртва жаба потрепват. Това е едно от първите проучвания в областта на биополето, което и до днес продължава да се изследва. Според него човешкото тяло е изградено от клетки, а всяка клетка носи свой потенциал (електрически заряд) подобно на малка батерия.
1830 г. Имайки предвид, че над 120 год. са правени изследвания с микроток, Dr. Carlos Matteucci открил, че микротока може да се използва при засегната човешка тъкан. Микротока започва да се възприема като терапия срещу рани, костни фрактури и др. благодарение на факта, че може да лекува 25-35% по-бързо.
1934 г. Роял Райф работи с група лекари, излекувайки 16 от 16 пациента с рак чрез райф технология. Въпреки, че тази технология работи, тя никога не била вкючена в медицината. По-късно  Barry Lynes издава книга базирана на Райф технологията, която прави бум в медицинската област. При модерният вариант на Райф в апарата се използва микротокова честота за борба с рака.
1956 г. Предложена е теорията за стареенето като резултат от формирането на свободни радикали, което води до възпаление и увреждане на клетките. Доказва се, че миротоковата терапия намалява нивото на свободни радикали и забавя процеса на стареене.
1969 г. Едно от първите изследвания документирало положителните резултати от микротоковата стимулация при зарастване на рани и счупени кости е направено от екипа на д-р Волков. Направени са стимулации с 200 до 800 микроампера на различни рани. Той е откривателя на биоелектрическо устройство за третиране на макулна дегенерация и други заболявания на ретината. Той е пионер в използването на микроток и светлина за третиране на очни заболявания.
1974 г. Основана е Биотерапик Инкорпорейтед,  световен лидер в анти-ейдж технологията. Те разпространяват  редица козметични уреди базирани на микротокова терапия. След появата на първият им модел много компании се опитват  да се възползват от тяхното откритие в областтна на козмитичния микроток.
1981 г. Световен лидер в електромедицинските продукти пуска на пазара уред с микротоково действие за военни и цивилни нужди, който е полезен при третиране на болка, депресия и безсъние.
1985 г. Робърт Бекър публикува своята книга  „Body Electric”, която обяснява как се лекува човешкото тяло. Неговите изследвания показват, че неразделна част от оздравителния процес са малките електрически потоци.
1991 г. Редица изследователи работят върху микротоково устройство, което да се използва в диализата за циркулация на кръвта. Въпреки, че те откриват евтин начин за пречистване на кръвта, техните изследвания отпадат.
2000 г. Доказан е ефекта от микротоково третиране  при постоперативни болки.
2002 г. Микротоковата терапия, използваща ел. ток, помага на спортистите, като стимулира растежа на клетките. Това помага на мускулите също да растат по-бързо.
2003 г. Прави се изследване с микротокова терапия за лечение на възпалителни състояния и ревматоиден артрит. Поставят се електроди в засегнатата област на човешкото тяло. В областта на естетиката е установено значително подобряване при преминаването на хранителни вещества през мембраната на кожата и значително освобождаване на отпадни продукти.
2004 г. Регистрирана е и одобрена от ФДА машина за третиране на хронична болка. Прилага се и при анти–ейдж процедури на лицето.
2005 г. Описана е система за редуциране на бръчките по кожата, използваща електроди за провеждане на микроток през повърхността на кожата в основите на дермалния слой. Електродите се движат по продължението на бръчките.
2010 г. Редица уреди, професионални и за домашна употреба, използващи галваничната и микротокова технология са вече успешно наложени на пазара.

ЗАЩО ГАЛВАНИЧНИТЕ УРЕДИ СА ПО-ДОБРИ ЗА МОЯТА КОЖА?

Чрез използването на галванична и микротокова технология, токът успява да достигне до дълбоките слоеве на кожата и да третира проблемните зони засегнати от омазняване, акне или суха кожа.

Нанасяйки козметичните продукти с ръце кожата ни абсорбира едва 15% от тях, но използвайки галваничен ток този процент на абсорбация се увеличава до 60%.

Процедурите с галваничен ток са подходящи за всякакъв тип кожа. Ако имате суха кожа, галваничния ток прониква в дълбоките й слоеве и я хидратира. При мазна кожа и акне галваничния ток втечнява себума и замърсените частици от порите до състояние на емулсия, поддържайки кожата чиста и свежа.

РЕЗУЛТАТИ

 1. Нивото на аденозинтрифосфат се повишава с 50% след микротокова терапия
 2. При третиране оздравителният процес се ускорява до 35%
 3. Подобрява се циркулацията на кръв в третираните зони
 4. Тъканите с белези са по-разтегливи и силни
 5. При открити рани се наблюдава засилване на регенериращите процеси в тялото
 6. Действа антибактериално при инфектирани рани
 7. Пречиства кръвта
 8. Намалява или премахва фините линии и бръчки
 9. Хидратира и ревитализира кожата, което я прави по-гладка и мека
 10. Подобрява кръвообращението и лимфния дренаж
 11. Стяга брадичката, прибира увисналата гуша и бузи
 12. Премахва или намалява акнето
 13. Намалява тъмните кръгове и подпухналостта под очите
 14. Намалява симптомите на синузит, ринит и розацея
 15. Ускорява отделянето на отпадъчни продукти

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА РЕЗУЛТАТИТЕ

При третиране с галваничен ток се забелязват положителни резултати още след първата процедура. Този първоначален резултат може да трае от 48-72 часа. От 6-8 третирания мускулната памет се подобрява и става по-дълготрайна. Паметта на мускулите е устойчива, за това те са способни да се върнат към първоначалното си състояние, ако не се третират редовно.

КЛИНИЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПОКАЗВАТ ОЩЕ

- 50% повишаване на АТР
- 35% засилена циркулация на кръвта
- 40% повишено производство на глюкоза
- 5% повишено производство на еластинови фибри в дермата
- 50% увеличение в дължината на еластиновите фибри
- 10% повишено образуване на колаген в съединителната тъкан
- 35% увеличаване на кръвните клетки
- 28% увеличен лимфен дренаж

uk germany france spain portugal facebook